Elvárások a húsos műanyag ládák felhasználásában

húsos ládák

Hatalmas higiéniai előrelépést jelentett a húsipar területén a 20. század. A megnövekedett keresletet az emberi populáció növekedése és a gazdaság így jövedelem élénkülése okozta. Miközben korábban csak a gazdagok asztalára jutott rendszeresen hús a korábbi évezredekben, fokozatosan a középosztály számára is mindennapos fogyasztási cikké vált. Épp ezért jöttek létre a profi feldolgozó üzemek, hűtőházakkal és gépesítéssel. Az egyik tényező ami lehetővé tette a monumentális kereslet kiszolgálását, az nem más mint a műanyag tárolók, húsos ládák megjelenése. A korábbi fém és fa ládákban való tároláshoz képest egy műanyag húsos láda sokkal olcsóbb, nehezebben amortizálódik, könnyebb tisztítani és nehezebben telepednek meg rajta baktériumok és szennyeződések. Azonban maga a használata ennek az új technológiának nem állította meg a tovább fejlesztését a terméknek. A 21. században már olyan elvárások vannak, mint a könnyű szellőztethetőség, hogy a fagyasztási eljárás a lehető leggyorsabb legyen. Így szinte zéró a kockázata a szennyeződések kialakulásának a feldolgozást követően. Egyedi kialakítások váltak lehetővé bármely élelmiszeripari megrendelő számára: címkézhetőség (kanban), különleges osztott belső kialakítás, színkódozás vagy zárhatóság. A fagyasztás megszüntetését pedig elő lehet segíteni leeresztő csatornák beszerelésével.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt − tizenkettő =